BLI VOLONTØR!

Har du tenkt på å bo og gjøre en innsats som frivillig i Israel? Da gir vi deg muligheten til at drøm og tanke blir virkelig! HJERTE FOR ISRAEL (Pinsebevegelsens arbeid i Israel) har i mange år hatt volontører til sitt arbeid i Israel, og disse engasjerte frivillige har gjort en formidabel innsats for å hjelpe jøder til et bedre liv. Nå kan det bli din tur!

LENGDE PÅ OPPHOLDET: Normalt er det ønskelig med minimum 3 mnd opphold og maks 9 mnd. HJERTE FOR ISRAEL dekker reise, kost og losji, samt nødvendige forsikringer (ikke etter fylt 75 år). Lommepenger må en holde selv. Vi har volontører i Israel fra september til juni. Vi prøver å ha felles utreise i begynnelsen av september, i begynnelsen av januar og i begynnelsen av mars. Vi må ha alle søknadspapirene klare minst 2 mnd før utreise. Søknadsprosessen må starte noen uker tidligere.

BESTYRERPARET: Ailen og Frode Myrli Wisnæs er deres kontaktpersoner i Israel. De har ansvaret for den daglige driften av arbeidet. De møter dere på flyplassen og hjelper dere med å komme i orden og i gang med arbeidet.

Ailen og Frode Myrli Wisnæs
Ailen og Frode Myrli Wisnæs

JOBB - ikke FERIE: Det er viktig at volontørene som kommer er innforstått med at man kommer for å tjene. Man kommer for å gjøre en jobb og ikke være på ferie. Samtidig har man fritid hvor man kan få nyte landet. Ta en ettermiddagstur i Jerusalems gater, besøke en menighet eller ta en tur på kafè.

ARBEIDSTID: Arbeidstiden reguleres ihht det som er vanlig for den plassen man jobber. Normalt er det vanlige arbeidsdager med fri hver kveld. Videre er det vanlig uke med 5 virkedager og 2 helgedager med fri (fredag og lørdag). I Israel er søndag vanlig arbeidsdag. Man har ellers fri på offentlige israelske høytidsdager (Hvilket det i perioder er mange av og en følger praksisen på stedet en arbeider.) Av kristne høytider, så har en fri julaften, 1.juledag, langfredag og 1.påskedag. Det innrømmes i tillegg en ekstra valgfri fridag pr. mnd, som avtales i god tid med det stedet man jobber og bestyrerparet i HJERTE FOR ISRAEL. Volontøren skal si ifra til bestyrerparet hvor de reiser i landet, da det har med sikkerhet å gjøre. Bestyrerparet har ansvar for volontørene, og i gitt situasjon må vi vite hvor volontørene er slik at vi kan gjøre rede for dem.

HELSE/ALDER/FORSIKRING: Det er viktig med god helse, da en jobber en vanlig arbeidsuke. I perioder er det også en ekstrabelastning å jobbe i varmen. Man må være over 18 år for å søke. Man må også være fullvaksinert mot korona og ha gyldig dokumentasjon på dette.     

Hvis du må til lege mens du er volontør må du selv betale for legebesøket og medisiner slik som i Norge. I utlandet er det vanligvis høyere priser enn hos fastlegen i Norge. Sykehusinnleggelse blir dekket av forsikringen, men da mot en egenandel. 

TURER I LANDET: På fridager er det anledning til å reise rundt i landet. I løpet av oppholdet blir det arrangert turer for de frivillige. Som regel dagsturer. Dersom det blir overnatting, må deltagerne selv bekoste dette. Det samme gjelder inngangspenger til severdigheter og mat som kjøpes. Vi prøver å gjøre det så rimelig som mulig. Tar med mat hjemmefra og deler på bensinpengene. 


BOLIG og MAT: HJERTE FOR ISRAEL disponerer 3 boliger. De som jobber i kommunen Mevasseret Ziiyon bor på huset Beit Betania som eies av HJERTE FOR ISRAEL. Det er samme hus som bestyrerparet også bor i. Selv om en bor på samme sted, er det separate leiligheter. De som bor her får penger til mat og lager sine egne måltider. De som jobber ved Jerusalem Mental Hospital, (som består av sykehusene Eitanim og Kfar Shaul)  bor fordelt på to egne hus inne på sykehusområdet på Kfar Shaul som er i Jerusalem. Dette er hus som kun disponeres av HJERTE FOR ISRAEL. Alle som jobber her eller på Eitanim, spiser på sykehusets kantine. De vil også får utdelt litt brødmat av sykehuset for å lage sin egen kveldsmat.  

Beit Betania
Beit Betania
Dekket og klart til volontører som kommer på sabbatsmåltid hos bestyrerparet
Dekket og klart til volontører som kommer på sabbatsmåltid hos bestyrerparet
Beit Betania
Beit Betania

ARBEIDSOPPGAVER

Her kommer en oversikt for å synliggjøre noen av hovedoppgavene som volontører kan gjøre. Det forventes ikke at man må kunne gjøre alt innenfor stillingene som er nevnt, men man kan fint finne noe som passer hver enkelt.

JERUSALEM MENTAL HOSPITAL: Eitanim og Kfar Shaul Jerusalem Mental Hospital har flere avdelinger i Jerusalem området. Dette er institusjonsområder som består av områder med mange små bygg. Nesten som små lukkede landsbyer. Pr dato foregår det meste av arbeidet ved 3 anlegg som heter EITANIM øvre, EITANIM nedre (barneavdeling) og Kfar Shaul.  Volontørene som jobber på Eitanim fraktes fra Kfar Shaul hver dag med egen bil.

BYGNINGSARBEIDER -Eitanim:  Vi har alltid større og mindre byggeprosjekter som vi trenger håndverkere til. Vi tar imot alle som er profesjonelle og/eller hobby håndverkere. Typisk arbeid er: Snekring, muring, forskaling, flislegging, maling etc. Dette passer best for de med håndverkererfaring og de med praktisk sans. Rørarbeid og elektrisk tar de israelske seg av.

VEDLIKEHOLDS ARBEIDER - UTEAREALER og/ eller BYGNINGER - Eitanim:

Det er et ubegrenset behov for lettere vedlikeholdsarbeid inne og ute på sykehusområdene. Dette består i maling inne og ute, rengjøring av fasader og anlegg, rydding og små utbedringsoppgaver. Videre er det store behov i utearealene som trenger stell. Alt fra beskjæring, gresstrimming, blomsterstell, planting, vanning, rydding og generelt hage/gartner arbeid. Passer for både menn og kvinner med og uten fagkompetanse. Bra med interesse for arbeidet. Sykehusets egne gartnere vil veilede arbeidet på utearealene. 

ELDREOMSORG - Kfar Shaul: På samme område som volontørene bor, Kfar Shaul, er det et stort senter for eldre med psykiske lidelser. Her hjelper man til med enklere oppgaver som inngår i et sykehjem/eldresenter. Vask og stell, hjelpe med bespisning, sosialt samvær, ta pasienter med på aktiviteter, gå tur med pasienter, etc etc. Passer for både menn og kvinner med og uten fagkompetanse. Bra med interesse for arbeidet.

Pårørendesenter på Eitanim
Pårørendesenter på Eitanim
Overrekkelse av pårørendesenteret til Eitanim
Overrekkelse av pårørendesenteret til Eitanim
Volontører i sving med beising
Volontører i sving med beising

STILLINGER I KOMMUNENS SOSIALTJENESTE:
KOMMUNE: MEVASSERET ZIION

( IKKE AKTUELT MED UTREISE FØR SEPTEMBER 2022 )

Alle som jobber som volontører i kommunen er underlagt kommunens sosialkontor. Der jobber det noen herlige mennesker som vi har veldig god kontakt med. Alle volontørene som jobber i kommunen er innkvartert på HJERTE FOR ISRAEL sitt eget hus som er plassert sentralt i kommunen. Det er et veldig fint og trivelig område å bo i. Gode bussforbindelser gjør det enkelt å ta seg rundt på egen hånd.

BARNEHAGE- ordinær/barn med spesielle behov:  Barnehagene i Israel har få voksne pr barn sammenlignet med Norge. Det er derfor kjærkomment med ekstra hjelp. Det er mange barnehager og store behov. Passer for den som liker barn og som har interesse for arbeidet. For de med og uten fagkunnskap.

ALTMULIGMANN/KVINNE og Barnehage: Dette er en kombinasjonsstilling der en i utgangspunktet drar hjem til familiene for å hjelpe pasienter og familier der de er. Hvis kommunen ikke har nok arbeidsoppgaver til å fylle en hel stilling, så jobber en også i en barnehage. Det er små oppgaver på mange forskjellige steder. Vedkommende må kunne ta seg frem til fots (sykkel er også tilgjengelig) og buss. Takle å komme inn i hjem med ulike tilstander og overkomme språkbarrierer. Det er mange som ikke snakker engelsk.

Oppgaver er f.eks:
- Stelle eldre, enkelt husarbeid, lage mat til 

- Fikse enkle ting i hjemmet. Som å skifte en lyspære etc.

-Avlaste familier med handikappede barn. Ta barn ut på aktivitet. - Være med eldre ut å handle.

- Være med pasienter til doktor og behandling.

- Leke med barn, der mor i huset er syk.

Passer for personer som er glad i barn, utadvendte, fleksible, selvdisiplinerte, takler stress og arbeidspress. Ingen dag er lik og alle dager like uforutsigbare. Må kunne være fortrolig med å ta seg rundt på egen hånd og kunne stadig lære seg nye ting. En utfordrende jobb, men unik mulighet å treffe mennesker nært innpå livet.

MEDHJELPER DAGSENTER FOR ELDRE - BLOOMSTEIN: I kommunen er det et dagsenter som tilbyr kommunens eldre å komme på hverdagene for å gjøre ulike aktivitet. Dette er oppegående eldre som kommer sammen for aktivitet og hyggelig samvær og for å gjøre noe meningsfullt. Dette senteret tar imot 1 volontør av gangen og helst for minimum 6 måneder av gangen. (3 mnd går også) Ønsker du denne må det avklares i god tid med tanke på når man kan reise ut som volontør.

Fra dagsenteret
Fra dagsenteret
Volontør som får en god klem:)
Volontør som får en god klem:)


Høres noe av dette spennende og interessant ut, og du kjenner en lengsel etter å tjene det jødiske folket med praktisk arbeid og nestekjærlighet! TA KONTAKT!

Kontakt for frivillige:

frivillig@hjerte-for-israel.no


Magne Haugen, Tlf: 906 01 464

Ninni Dorthea Åsheim, Tlf :917 61 730

Per Enok Nilsen, Tlf: 691 96 847


De vurderer søknader og er behjelpelig med å gi mer informasjon og svare på spørsmål. Har du bestemt deg eller ønsker mer informasjon. Skriv en mail med noen ord om deg selv. Hva du kan bidra med og hva du ønsker, vil du få tilsendt mer informasjon og søknadspapirer.

Vi håper å høre fra deg!


BANK KONTO 2801 48 31977

VIPPS #508516

ORGANISASJONS NR 923 954 937