2020

Her vil du finne artikler og informasjon som har vært publisert på nettsiden vår i 2020


Shalom fra Løfteslandet. Riktig godt nytt år 2020 !!
av Ann-Helen Lindhjem

( Januar 2020)

Nå starter vi opp på siste VÅR- etappe av jobben som bestyrere for Hjerte for Israel. Helt uvirkelig at 2 1/2 år har gått så fort.

Ett fantastisk arbeidsår ligger bak oss. Sammen med flotte, herlige folk i Volentør tjenesten. Takknemlig for gamle og nye bekjentskap.

I år falt datoene for Nasjonens store lysfest Hanukka og de kristnes Julehøytid på samme tid. Advents og Hanukka lys skinte om kapp for å markere ventetid, håp, seier og glede.

Første dag i Hanukkah tilbrakte vi sammen på HAYoVEL ‘s base på Har Bracha i Samaria. Vi plantet frukttrær og fikk omvisning på basen deres. Og dagen ble avsluttet med Hanukka fest med lystenning og middag på kvelden,

4 Volentører, vår eldste datter Caroline med ektemann, samt 2 gjester på huset var sammen med oss på Julaften. Det ble en hyggelig julekveld m kalkunmiddag, julesang, julegløgg, trekking av julepakke og lagkonkuranser. Vi avsluttet ikke kvelden før etter middnatt. Dessverre ble «planlagte» utfartsdager i romjula redusert da bilen streiket før høytiden satte inn. Heldigvis blir ny arbeidsbil utlevert i slutten av januar.

Anne-Linn og Lenny blir forsatt med oss inn i året 2020 i Volentør tjenesten for barnehager. I mars runder de 6 mnd i tjeneste for kommunen Mevasseret Zion. Videre ankommer Grete Marita og Monika for tjeneste på Sykehuset avd Kfar Shaul. Ekteparet Birger og Reidun skal bidra på Eitanim sammen med Kenneth. Anne-Lise kommer til Eldresentret Blomstein og Inger blir avløser på barnehage i februar.

Nytt på basen er at kommunen har hjulpet oss med å finne en frivillig til å lære oss hebraisk. En kveld i uka ankommer Bracha for å være sammen med oss. Damen kan virke «litt» streng så vi stiller parat opp med nypuggede gloser og setninger. Festlig kvelder med mye latter der nye lyder skal rulle fram fra halsen :)

Nå er det regn som preger værbildet i Israel. Og nasjonen er takknemlig for det. Men bortskjemte som vi har blitt, oppleves det ekstra godt når sola glimter til innimellom.

Julianne er tilbake på skolen. Vennskap, trening og leirer preger dagene hennes. I februar drar hun til Tyskland med klassen sin. Ett Samarbeid mellom skolene i Jerusalem og Tyskland. I 10 dager var den tyske klassen på besøk her i høst. Elevene ble innlosjert i hjemmene. Tabeta og Joylona. bodde hos oss. Flotte dager der nye gode vennskapsbånd ble knyttet. I skoleregi ble det også turer til Dødehavet, Masada og utfart til Nord. Tiberias, Kapernaum og Genesaret sjøen. Så pr dags dato har Julianne startet nedtelling til Tysklands turen sin :)

Vel, det var ett lite Hei fra oss på nyåret.

Vi Retter en Stor TAKK til dere hjemme i Norge som står med i Hjerte for Israel's arbeid. Takk for støtte, forbønn og omtanke!

Lindhjem's x 3

NY BIL TIL BEIT BETANIA

( Januar 2020 )


Stor glede på Beit Betania da Morten Lindhjem og volontører endelig kunne ta i bruk en flunkende ny Citroen Jumpy 9 seter. Den har det blitt bedt mange bønner om og gitt mange gaver til over flere år. Arbeidet i Israel hadde vært veldig vanskelig å utføre uten en stor, god bil. Den blir brukt til å kjøre eldre russiske jøder fram og tilbake til russerklubben de går til en gang i uka, kjøre materialer til prosjektene på Eitanim, hente volontører på flyplassen, ut på turer og mye mer!

Den gamle bilen....


Den gamle bilen takker for seg.

Den 8 januar ble den gamle bilen solgt til personer som vet å ntte seg av slike biler. Bilen gikk i stykker like før jul og det har vist seg for dyrt å reparere den.

Inspirasjons samling for Hjerte for Israel våren 2020

 ( Februar 202o )

Vi ønsker å kalle inn til en dag der vi kan inspirer og oppmuntre hver andre i vårt arbeid med å velsigne Israel.

Hjerte for Israel har et stort arbeid og vi er mange som er med og drar lasset. Vi ønsker å samle alle som er med eller som har lyst til å være med på dette arbeidet til en samling der vi kan utveksle erfaring, komme opp med nye planer, støtte hver andre og knytte sterke bånd.

Vi ser for oss en dag med undervisning, gruppearbeid, sosialt samvær og god mat. Vi starter opp Kl 10:00 -10:30 Velkomst og kort informasjon om vårt arbeid i dag

Kl 10:30-11:15 Undervisning

Kl 11:15-11:30 Pause

Kl 11:30-12:30 Gruppearbeid

Kl 12:30-13:30 Matpause med sosial hygge

Kl 13:30-14:00 Hilsen fra den Israelske ambassade.

Kl 14:00-15:00 Gruppearbeid og oppsummering.

Påmeldingsfrist 1. april
Samlingen koster kr 200,-
Påmelding til: paamelding@hjerte-for-israel.no

Obs! Merk påmelding med inspirasjons dag.

Adresse:
Evangeliesalen Berøa
Nordre gate 18 B,
0551 Oslo

ALLE VOLONTØRER BLE KALT HJEM FRA ISRAEL PGA. KOVID 19

( Mars 2020 )


Da takker vi Alle som var med å be for Volentørenes hjemreise i natt. Alt har gått greit. Nå står de på Norsk Jord 🇳🇴 Med forhånds regler og rett i karantene 14 dager.

Ann-Helen Pettersen Lindhjem 21. mars 2020Her kommer en liten hilsen fra reisesekretæren.....

( April 2020 )

Det er dramatiske tider nå. Men vi får feste lit til at "arbeidsgiveren" ordner tingene. Har ikke han sagt at Han som begynte skal også fullende???

Derfor kan vi være trygge.
Nå er det ikke bare folks helse korona'en griper inn i, men også folks økonomi.

Vi i "Hjerte for Israel" er så takknemlig for alle givere - det er det som bærer arbeidet. Spesielt under disse tider!!
Vi får ekstra uttellinger, og har allerede hatt det, -vi har jo kalt hjem alle volontørene (10stk). Dette medfører ekstra kostnader. Håper dere husker på arbeidet litt ekstra.
Ikke bare økonomisk, men også i dine bønner.

Kan du avse litt ekstra kan din gave sendes til 28014831977 eller via VIPPS #508516

Bestyrerparet blir foreløpig værende i Israel

( Mars 2020 )


Bestyrerparet Ann Helen og Morten Lindhjem vil inntil videre bli værende i Israel for å ta seg av nødvendige oppgaver. Det er også viktig at deres datter ikke får avbrudd i skoleundervisningen og kontakten med sine klassevenner. For tiden skjer undervisningen via fjernundervisning som følge av myndighetene sine skjerpede tiltak mot koronasmitte.

Ekstraordinær gave kan betales til
Bank Knt. 2801 48 31977 eller via VIPPS #508516

På forhånd hjertelig takk

Styret for Hjerte for Israel

Bestyrerparet vårt, Ann-Helen og Morten Lindhjem tilbake i Norge

( April 2020)

Da har bestyrerparet vårt i Israel Ann-Helen og Morten Lindhjem, sammen med datteren Julianne også kommet seg hjem til Norge noen måneder tidligere enn tenkt og uten å få si ordentlig farvel til alle de har lært å kjenne og jobbet sammen med i Israel pga Koronaviruset.

Tre års tjeneste for arbeidet vårt er over og mange volontører har i denne tiden fått oppleve deres varme og omsorg.

Takk for deres tjeneste og Herren velsigne dere

Israelstevnet 2020 er avlyst

Desverre så er Israelstevnet 2020 på Gvarv avlyst pga. koronapandemien. Vi håper og ber at vi kommer tilbake med stevne i 2021!Det nye bestyrerparet, Ailen og Frode Myrli Wisnæs på plass på Beit Betania

( September 2020 )

Det er gått seks måneder siden Ann-Helen, Morten Lindhjem og datteren Julianne måtte forlate Volontørhuset på Beit Betania på grunn av covid-19 pandemien. Den 21. september kunne Ailen og Frode Myrli Wisnæs, det nye bestyrerparet sette seg på flyet til Israel for å ta fatt på arbeidet. Det var mye å ta fatt i etter et halvt år uten aktivitet, vask av vinduer, klipping av hekk og flytting av møbler. Vi ønsker Ailen og Frode Guds rike velsignelse i arbeidet og beskyttelse.

VELKOMMEN TIL ISRAEL!!!

( November 2020 )

David og Estelle Batut ønsket oss varmt velkommen på Ben Gurion kl.23.45 i 25 grader, 21 september. Det er stille på flyplassen og nesten ikke folk, med tanke på hvordan det burde være. Ben Gurion er jo den flyplassen som er like åpen og service vennlig om du er der på dag eller natt. Nå er det meste stengt ned og kun en utgang er åpen. Rart. Super rart. Men - halleluja, vi er i ISRAEL!

Vi låser oss inn i huset som er vårt nye hjem, i mørke. Aldri vært her før. Vi har fått ett knippe så stort med så mange nøkler😊 Vi fomler med nøklene og lyser med mobilen for å komme oss inn. Oi Oi det stikker i nesen, hvilken lukt! «Å de har bare ikke hatt olje i slukene da de måtte forlate huset, det fikser vi lett» Frode, alltid løsningsorientert, løper og fikser vann i sluker og toaletter. Vi lufter og så var det historie.

Så var det å finne soverom. Her er jo så mange rom! Så mye senger. Vi finner et rom som vi tror har vært et foreldresoverom. Men oi Oij, hva er det på gulvet her? Det er jo mengder med noe sort! «Det er jo døde maur» Vi lukker døren og sover på et annet rom den natta. 😊 Vi sover godt. Utrolig slitne etter reisen fra Bergen til Mevaseret Ziyyon, men veldig glad for å være i landet!

Frode og Ailen Myrli Wisnæs sammen med Estelle og David Batut
Frode og Ailen Myrli Wisnæs sammen med Estelle og David Batut
Endelig hjemme i Beit Betania
Endelig hjemme i Beit Betania
Gleden over endelig å få være i Israel:)
Gleden over endelig å få være i Israel:)

Våkner opp og det tar et par sekunder før jeg husker hvor jeg er. Vi er jo i Israel! «Hvordan ser det egentlig ut her?» Jeg må opp og sjekke alle rom en gang til. Å, hvilken utsikt! Så flott en hage! Så deilig og varmt! 28 grader i skyggen kl.09.30. Nydelig! Huset er superfint! Jeg er så begeistret for å være her! Halleluja!

Egentlig er det sand over alt. Mengder på terrassen og et fint lag absolutt over alt inne. Ørkensand som har kommet med vinden og som har trengt seg inn de måneden huset har stått tomt. Det er OVERGRODD ute og alle blomsterkassene har døde blomster og det har vært «ubudne gjester» på et toalett i kjelleren. Men jeg opplever ikke dette. Jeg er så begeistret for å ha kommet, så alt sees gjennom dette😊

David er ivrig på å få oss i arbeid, men vi må overholde karantenen. Bilen starter ikke, batteriet er helt flatt og med Davids hjelp blir bilen sendt på verksted og nytt batteri blir montert- på garantien. Vi bruker tiden på å stelle hagen, vaske hus, ommøblere, male litt og gå på butikken. Ingen i Israel får forlate hjemmet sitt nå. Alle er kun hjemme. Det er lock down pga Covid 19 i 3 uker. Få biler som kjører i gatene, få barn ute. Stille over alt. Så vi er ikke alene om å være i karantene. En stor trøst😊

Vi bor i et strøk med mange troende jøder som daglig går til synagogen, og som går flere ganger om dagen på lørdager og i høytidene. Mange som vandrer forbi huset vårt til synagogen og de vet veldig godt at vi er volontører fra Norge! De er glade for å se at det er folk i huset igjen og kommer og hilser. Den ene etter den andre. Så oppriktig glade for at vi er tilbake og for arbeidet vi gjør.

I skrivende stund (26 november) er det kun 13 garder og regn. Ikke så sjarmerende vær ute nå. Lock down er over og vi er i full gang med arbeid på Eitanim. Vi opplever oss ikke som «de nye» lengre. Vi kjenner noen naboer, vi kjenner vaktene på Eitanim og kokken på kjøkkenet. Vi kjører ikke etter GPS hele tiden, vi vet hvor vi skal handle, vet hvordan forpakningen på rømme, fløte og gjær ser ut😊 Vi har hatt besøk og vært på besøk. Vi vet hva vi har av festemateriell og vi husker hvor de ulike skrumaskiner er. Livet begynner å gå seg til! 😊

Shalom fra Ailen og Frode Myrli Wisnæs.

JUL I JERUSALEM...

( Desember 2020 )

Julen er ikke synlig her! Ingen julesanger i butikkene, ikke julepynt i vinduer og ingen reklame i posten om gode julegavetips.
Da står vi igjen med hva julen egentlig betyr for oss, for vi blir ikke påmint om den. Alle ytre ting er tatt bort.Julen betyr at Jesus ble født!
Gleden er påtagelig i våre hjerter over at vår rednings mann kom til jorden! Gud hadde planlagt dette fra tidenes morgen og en spesiell dag i historien skjedde dette. Jesus, født av en jomfru, svøpt i en krybbe og besøkt av vismenn er noe vi sannelig tror på!

Så fantastisk å kjenne på troen på ordet! Ordet om juleevangeliet!

Det er ikke bare en koselig fortelling for oss, nei det er ord inspirert av Den Hellige Ånd!

Og så takknemlig for at denne troen er født i ens indre. En plattform så stødig å stå på, en plattform så stødig å leve livet sitt ut ifra og en plattform så stødig å planlegge fremtiden på!


Jesus lever, HALLELUJA!

Hilsen Ailen og Frode Myrli Wisnæs

Nyttårshilsen fra Jarle Sortland, leder Hjerte for Israel

( Desember 2020 )

Klikk på lenken og hør:)