Terrorangrep 7.oktober 2023

Nedenfor finner du artikler om terrorangrepet som Hamas rettet mot Israel 7. oktober 2023


DRAMATISKE TIMER

Det har vært noen dramatiske timer i Israel. Raketter har blitt skutt fra Gaza og inn i Israel, samtidig har flere landsbyer blitt inntatt. Flere har blitt tatt til gisler i disse byene. Det er titalls drepte og flere hundre skadd i angrepene i formiddag.

Vårt bestyrerpar Ailen og Frode Myrli Wisnæs informerer oss om at volontørene og bibelskoleelevene våre er i sikkerhet, men tror nok de opplever situasjonen som spendt. De holder til like utenfor Jerusalem og opplever dette på nært hold, og har til nå måtte gå flere ganger i bomberommet. Vi har tro til at Gud og ber om beskyttelse for dem og landet. Vi har sett før hva bønn kan gjøre og hvordan Gud har holdt sinn hånd over dem. Så vær med dem i bønn.  

Frode Wisnæs i intervju med verdinytt.


Rapport fra Mevasseret Ziion

Onsdag 11. oktober 2023 kl 22.13

I skrivende stund sitter våre frem volontører på flyet mot Norge. Som dere har forstått har det ikke vært enkelt å komme seg ut av Israel, de siste dagene. Vi har opplevd at fly har blitt kansellert flere ganer.  Dette er noe som har vært gjengs over for de fleste som prøver å bestille billetter i ut av landet. 

Nå er vi takknemlig for at UD satt opp flyvning for de som ville reise. Og vi ber fremdeles for alle de som ikke fikk anledning til å bli med dette flyet. 

Bestyrerparet vårt har ikke reist hjem i denne omgang. Hjerte for Israel har fremdeles et oppdrag i landet. Og det er viktig nå som før å stå sammen med Israel. Be for Frode og Ailen frem over. De trenger deres bønner. 

Onsdag 11.oktober 2023 kl 16:55

Volontørene går igjennom sikkerhetskontrollen og sitter nå inne å venter. Ailen mfl. er tilbake i Mevaseret Ziyoon og har det veldig bra og middag venter hos naboene. De flyr hjem med lege om bord og annen assistanse. Vi traff både representanter fra UD og sjømannspresten på Ben Gurion.

Tirsdag 10.oktober 2023 kl 22.26

I dag har endelig bibelskoleelevene kommet seg avgårde mot Norge. De fikk plass på flyet til IKAJ som gikk fra Eilat kl 17.50 i dag tirsdag.

Vi jobber fremdeles med å få flere av våre volontører hjem til Norge.

Ailen og Frode har i dag blitt intervjuet av avisen Dagen i dag tirsdag. Dette kan dere lese på deres nettside. 

Søndag 8. oktober 2023 kl 20:40

Ailen Myrli Wisnæs melder på Messenger at tre volontører og 5 elever har nå fått hjemreise på samme fly. Det har vært jobbet iherdig med å finne og betale billetter for rektor og leder. Det har vært utfordringer med trege nettsider og betalingskort, men nå kan det syntes som det også har ordnet seg.

Søndag 8. oktober 2023 kl 10:45

Ailen Myrli Wisnæs opplyser i samtale på Messenger at situasjonen i Jerusalem området har vært rolig i natt, men krevende. Alle er samlet på Beit Betania som er huset bestyrerparet og noen av volontørene. De volontørene som bor på Kfar Shaul er også sammen med dem i huset. De deler fortløpende informasjon fra lokale myndigheter via "Whatsapp" En av meldingene fra myndighetene er at en militant gruppe har brutt ut fra Betlehem og truer med å trenge inn i jødiske hjem for å påføre dem skade.

Det er mye som må legges til rette for de som oppholder seg i området. Både Ailen og Frode opplever situasjonen uten frykt, men noen av volontørene ønsker å returnere til Norge. Utfordringen er at flyavganger fra Israel er sterkt redusert, men det jobbes med muligheter for utreise. De opplever at Guds kraft og nærvær er sterkt tilstede under lovsang og bønn. 

Søndag 8. oktober 2023 kl 09:00

Ailen Myrli Wisnæs melder på Messenger at de har hatt en rolig natt. Alt er veldig stille da de har fått beskjed om å holde seg hjemme i dag. Ingen barn på skoler, ingen busser går osv.

Myndighetene jobber på for fullt for å gjøre sine ting slik at samfunnet kan fungere nogen lunde selv om det er krig. Og nå er det grensene det er bråk. Ikke her hos oss. Største utfordringen for oss i huset i dag er at det kan bli langtekkelig. Men det tar vi.

Lørdag 7. oktober 2023 kl 15:55

Ailen Myrli Wisnæs melder på Messenger at alle skoler i regionen er stengt og ingen busser går i morgen. Alle arrangementer som har vært planlagt nå i kveld og i morgen er innstilt. Ingen går ut på gater og torg såfremt det er helt nødvendig. Dette er informasjon Ailen har fått fra ordføreren her. Bestyrerparet Myrli Wisnæs er blitt intervjuet av Aftenposten, Verdinytt og Vårt Land.

Leder for Hjerte For Israel, Jarle Sortland er i kontakt med bestyrer paret. Det er helt forferdelig det som skjer i Israel nå Landet er i krig, over 20 drept, flere hundre såret og et ukjent antall er tatt til fange.

Jarle Sortland oppfordrer til bønn for Israel og folket som bor der. Sortland frykter at dette kan bli langvarig, men tror Israel får kontroll. Det er mange grusomme ting som skjer akkurat nå.Frode Myrli Wisnæs opplyser på mail at det er litt mye akkurat nå, mange vil ha bilder og intervjuer og vi har 11 personer i huset å ta vare på pluss de på Kfar Sha'ul. Her vi er er det stille akkurat nå, men litt uhyggelig stille.


Bestyrerparet
vårt blir i Israel
.

Innlegg av Jarle Sortland,
leder, Hjerte for Israel – Pinsebevegelsens Arbeid i Israel
Publisert 13. oktober 2023 kl 17:10

Israel har opplevd sitt mest dramatiske døgn på 50 år. Ja, jeg ser ikke bort fra at vi kan si siden opprettelsen av staten Israel. Jeg sitter ikke med den siste oppdateringen, men vi vet at over 1200 sivile israelere ble drept på en dag. Vi må nok tilbake til Holocaust og Nazistenes herjinger for å finne det samme antall drepte.


Trøst, trøst mitt folk.

Etter den forferdelige terrorhandlingene i Israel
7. oktober har det dukket opp helt 
andre behov enn tidligere i Israel. Vi har derfor omstrukturert arbeidet vårt. Vårt bestyrerpar Ailen og Frode er fremdeles i Israel og jobber videre med den oppgaven vi har fått av Herren, å trøste hans folk. Ved at de er tilstede kan vi være med å trøste og lindre i den grusomme situasjonen som Israel er i nå
.

Nå skal vi være med å bistå med husrom til mennesker som har måttet flykte fra sine hjem i sør Israel. I den ene leiligheten har det flyttet inn en Holocaust overlevende, samt ei dame og hennes voksne sønn som er syk.

Vi har og fått forespørsel om å kjøpe inn klær og praktiske ting som mennesker på flukt trenger. Mange av de løpte fra alt for å redde sitt eget liv, og andre har måtte dra fra hus og hjem for at byen de bor i blir stengt ned av sikkerhetsgrunner. De kommer fra kibbutzene og byene rundt Gaza. Dette er noe som de trenger nå og vi er allerede i gang med innkjøp. Og derfor setter vi stor pris på om du er med å hjelper oss økonomisk til akkurat disse innkjøpene og andre utgifter.  Mandag var bestyrer Ailen Myrli Wisnæs og Estell Batut, (kona til David Batut som er kontaktmannen vår ved Etanim) ute og handlet inn undertøy, tannkoster, barbersaker, shampo og dusjsåpe.

Behovene er store. Har du mulighet til å bidra med penger kan du vippse til: 508516 og merke det med «Terrorofre». Bankkonto: 2801 48 31977


Pinsebevegelsen skriver om
Hjerte For Israel

På pinsebevegelsens nettside ble det 23. oktober publisert et intervju med vårt bestyrerpar Ailen og Frode Myrli Wisnæs.  


En uforglemmelig kveld for politiets spesial enhet

Onsdag 22. november 2023

Hjerte For Israel sitt bestyrerpar, Ailen og Frode Myrli Wisnæs, fikk i kveld onsdag gleden av å være sammen med en spesial politi enhet som bistår IDF. Ailen og Frode lagde til en uforglemmelig kveld med god mat for denne spesialenheten. 

Ailen og Frode ble vist rundt av politienheten og de var utrolig takknemlig for det som stelt i stand. De hadde laget til bilder i ramme med navnet til bestyrerparet trykt på. Sjefen for enheten sa til dem to ganger "jeg har aldri sett noen som dere, dere kommer med mat og opplegg og jobber selv! De fleste bare betaler, men det gjør ikke dere".

Frode fikk si noe til de som var der og det var tydelig at det gjorde inntrykk på de. Han hilste de med at dere er ikke alene! Media lyver begge veier, det er mange som står med dere. Da gikk det et sukk igjennom alle etterfulgt av stor applaus.

En Representant fra Knesset var også der. Han var så imponert over at vi var i landet og at vi kom for å løfte denne enheten opp. Han ønsket å kunne gi noe tilbake og sa "hva kan jeg gjøre for dere? Jeg gjør hva som helst, kan jeg få gi deg en klem? Denne enheten er mine gutter. Jeg er så stolt av de og de gjør en jobb ingen andre kan gjøre. Det er så få som løfter de opp og så kommer dere!" Representanten sa videre; "Jeg stod å så på denne gjengen. Samme ånd over alle. Alle gir de sitt liv for livet! De hedrer liv. Ingen har fokus på å drepe, selv om de gjør det alltid for å kunne redde noen. De går alltid inn i slike håpløse situasjoner."

Ailen forteller at det var så ryddig over alt, så rent. Alt var i en ånd av orden. Når Ailen stod å vasket opp på slutten da orket ikke kapteinen se på dette. Da kom det to stykker bort og høflig tok over. Disse gutta var inne 7/10 og reddet ut mange som var såret. Og selvsagt drepte de terrorister også, men som de sa: "vi teller ikke antall drepte terrorister, vi teller antall liv som reddes". Når de starter en utdanning av en gruppe er de ofte opp i 1000 stk. Når kurs og opplæring og utvelgelse er ferdig står de igjen med 15 stk.

Ailen skriver videre at det har vært oppe i media denne uken at spesial politiet, grense politiet og vanlig politi ikke har fått så mye fokus og ros. Det har gått ut et oppfordring om at disse gruppene også trenger oppbakking.


Verdinytt viser video fra verdimøte

Onsdag 23. november  2023

Verdinytt inviterte sine abonnenter til et verdimøte den 14. november i år der de viste live intervju med Ailen og Frode Myrli Wisnæs. 

Dessverre fikk jeg ikke med meg dette verdimøte, men kontaktet Verdinytt.no og spurte om det var mulig å få se opptak av møtet i ettertid og om mulig vise dette på vår nettside. Svend Ole Kvilesjø, daglig leder Verdinytt.no kontaktet meg i dag onsdag på mail   der han tilbyr en tilgangs link - til artikkelen på Verdinytt.no, der møteopptaket med Ailen og Frode blir liggende. Linken kan deles med leserne på nettsiden (og kanskje i et nyhetsbrev)

Nedenfor finner dere tilgang til videoen der Ailen og Frode forteller blant annet om sine opplevelser da Israel ble angrepet av terrorister, og  de dramatiske øyeblikkene da bibelskole elever ble hentet i bil. Intervjuet starter ca 5 minutter inn i videoen og samtalen varer ca 35 minutter.