Shalom fra Mevaseret Zion 

Det er blitt høst i landet. Et skifte i temperaturen, varmt om dagene, men på kvelden faller gradene betraktelig. Regndråper har det også vært. Men i skrivende stund sitter jeg på verandaen i T-skjorte og shorts og prøver å gi dere litt oppdateringer om arbeidet her i Israel. I nabolaget er det stor aktivitet. Busstrafikk, barn og byggearbeid preger lydbilde. Utsikten er upåklagelig - Jerusalem i horisonten! 

OPPSTART AUGUST: Familien Lindhjem ankom et sommervarmt Mevaseret i august måned. Vi var klare og spente for oppstart av nytt semester. Siste arbeidsår på post for Hjerte for Israel. Av erfaring vet vi jo at tiden går utrolig fort når volontørene ankommer.
Ann-Helen var innom lederne på kommunen for visumklargjøring, hjemmeoppdrag osv. Morten og David Batutt møttes for samtaler om diverse oppdrag på Eitanim. Videre gikk vi i gang med å klargjøre alle rom på alle tre baser for innrykk. Beit Betania og husene Bet Oren og Bet Shalom på Kfar Sha'ul i Jerusalem. Utearealet på Beit Betania ble også gått over: hage, blomsterbed, hekker osv.

SEPTEMBER: Julianne forberedte seg til skolestart. Men jammen rakk hun et aldri så lite hotellopphold ved Dødehavet sammen med en god venninne før skoleklokka kimte 1. september. Stor gjensynsglede mellom klassevenninnene og kontaktlærer Dahlia første skoledag. Julianne startet på siste året av ungdomstrinnet, 10. klasse. Klassen består av fem jenter. Hun går på den eneste messianske skolen i Jerusalem, Makor Hatikva. Julianne setter seg på rutebussen kl 07:00 hver morgen. På sentralstasjonen i Jerusalem bytter hun over til bybane. Og etter tre banestopp langs Jaffa street er skolen i sikte. Denne høsten har skolen et samarbeid med en kristen skole i Tyskland. Fra 16. til 26. november kommer 15 elever med to lærere til Israel. De skal være i ti dager. Alle innlosjeres i private hjem. Julianne skal ha to jenter på besøk. Det blir opplegg fra skolen i ukedagene, men i helga blir det litt opp til oss hva vi skal finne på. Spennende prosjekt. Likeledes drar Julianne med klassen sin til Tyskland i februar. Så her telles dagene ned til storbesøk og nye bekjentskaper. Ellers går det i venner og helsestudio på fritiden for Juliannemor. Vi er stolte av ungdomsjenta vår. Julianne har klart segveldig bra med de utfordringer hun fikk ved å flytte fra familie og venner til Israel og skape seg et nytt nettverk.

ANKOMST VOLONTØRER: Lørdag 7. september stod bestyrerparet klare på Ben Gurion. Med Norwegian ankom Volontørene Poul, Brita og Gerd Vigdis for sine tre måneders tjeneste. Og i de tidlige morgentimene 8. september ankom Anne-Linn og Lenny Israel for sine seks måneder. Påfølgende uke kom Torleif og Birger for sine tre måneder. Anka fløy inn 21/9 for seks uker på post.
4. oktober ankom Monika for tre måneders tjeneste. Det er alltid en sann glede for bestyrerparet å hente gjengen på flyplassen. Alle er vi på samme arbeidslag, kommet for å tjene det jødiske folket.
Hjerte for Israel har denne høsten ni volontører på post. Bare tre av ni volontører var nye for arbeidet. Også dette semestret fikk vi oppleve at kjente kom tilbake på post. Dette oppleves som en stor velsignelse. Poul, Monika og Anne-Linn nyter godt av erfaringene de andre volontørene har.

 Sammen med Morten, på sykehuset Eitanim, jobber Poul, Torleif og Birger med diverse vedlikehold. Det bygges gangvei og rullestolrampe utenfor pårørendehuset. Gutta har også snekret og satt opp rominndeling på terapihuset. Med gartneren Rafi rydder og beskjærer de trær i utearealene. 

På huset Beit Betania er taket også blitt utbedret med flere lag membran, på grunn av vannlekkasje.

Ved Jerusalem Mental Hospital, avdeling Kfar Sha'ul, jobber Brita, Gerd Vigdis og Anka. Personalet er veldig takknemlige for ekstrahjelp på avdelingene Gimel og Hay. Damene bor i huset Bet Oren inne på sykehusområdet. Her bor også gutta. Men de bor i huset Bet Shalom. et sentralt område. Etter arbeidstid er sentrumsgatene i Jerusalem bare en busstur eller en litt lengre gåtur unna. 


På basen i Mevaseret Zion bor bestyrerparet og 3 sosial-volontører. 

Anne-Linn og Lenny jobber full tid i hver sin barnehage. De har travle dager, der de hjelper til praktisk gjennom en vanlig barnehagedag. Til forskjell fra Norge er det bare en pedagog og assistent på 32 barn. Lenny jobber dog i spesialavdeling med 15 barn, hvor det er tilrettelagt undervisning for å knekke språk- og tall-koder. Også herfra får vi bare takknemlige tilbakemeldinger på hjertegod innsats fra jentene. Lenny hjelper også til hjemme hos en familie en kveld i uka. Oppdragene får vi via sosialkontoret.

Monika er stasjonert på dagsentret for eldre. Blomstein heter sentret. Her hjelper hun til med de ulike aktivitetene som tilbys de eldre. Monika blir hentet med arbeidsbilen hver morgen. Da er hun med på runden hvor de eldre blir hentet til sentret.

Foruten bestyrerinneansvar er undertegnede også ute på hjemmebesøk. Jeg hjelper fortsatt til hos firebarnsfamilien hvor mor lider av fødselsdepresjon. Situasjonen preger familien på daglig basis. Til tider er å holde senga kun det som hjelper. Familien bor i nabogata, så jeg er på plass innen sju minutter. Jeg iler til når forespørselen tikker inn.
På tirsdager har bestyrerparet fast oppdrag. Russere som skal kjøres til og fra klubb. Deltagerne hentes rundt i nabolaget. Det er variert oppmøte fra gang til gang.

 Annenhver uke prøver vi å samle gjengen med volontører. Enten med fredagssamling på huset eller sightseeing i nærområdet.
Våre fredager i september inneholdt badedag i Bat YAM.
Sightseeing fra de sentrale utkikkspostene på Mt Scopes, Mt of Olive og Haas-promenaden i Jerusalem. Middag på City View.
Og fredagssamling til Shabat på huset. 

OKTOBER: Vi feiret nyttår, Ros Hashana og Yom Kippur, Løvhyttefest. Under disse høytidene er skole og barnehage fri. Bestyrerparet fikk ordnet volontørbilletter til dem som ville delta på den store ørkenfesten som Den kristne internasjonale ambassaden holdt i Ein Gedi. Her var det mange tusen mennesker fra mange nasjoner representert. En flott ørkenfest.
Vi overvar også den populære Jerusalemmarsjen, hvor kristne viser at de støtter og står sammen med det jødiske folk. Skal si det var liv og glede i gatene.
Helga 25. og 26. oktober leide vi ekstra bil og hadde to utfartsdager. Anka og Morten var sjåfører. Turen gikk til Samaria. Elon More og Shilo. Vi hadde en flott dag. Bestyrerparet liker å reise til de sentrale stedene Guds mirakler har funnet sted. Medbrakt lunsj ble spist på utsiktspunkt på veien opp til Elon More.
Dagen etter gikk turen til Judeas fjell og filisterland. Vi besøkte minnesparken B'nai B'rith Martyrs Forrest hvor Scrolls of fire (bronse statuer) står oppført. Videre var vi innom klosteret og kirken der man tror Nikodemus og Stefanus er gravlagt.