Bilder og tekst fra Israelstevne 2024
Israelstevnet 2024 er historie og omlag 300 personer var påmeldt. En betydelig økning fra tidligere stevner.
Nedenfor kan du se noen bilder og tekst fra stevnet.
Møteleder og reisesekretær Jon-Erling Henriksen i samtale med Vegard Bøen og Sondre Melås, begge styremedlemmer i Hjerte For Israel.
Første spørsmål gikk til Sondre om sine tanker om menigheten. Sondre forteller at han har vært i en menighet og kristen hele livet, men tok et selvstendig valg i ungdomsårene og lot seg døpe 14 år gammel.
Vegard forteller han ble utfordret av en kamerat og tok imot Jesus og lot seg døpe. Senere traff han henne som ble hans kone og sammen stiftet de familie.
Sondre forteller at han reiste ut 2004 og 2005 som volontør, som den gang hette NPAI. Han likte å reise. En gang han var sammen med sin pappa og fisket, han var 6 år gammel. Han så tydelig dette med himmel og helvete. Sondre fortalte at Israel har alltid vært viktig for han. Fortalte til folk at han hadde vært i Israel som frivillig. Sondre er glad i sitt fedreland, og er aktiv i HV. Lærer en del ferdigheter blant annet skyttergravs strid. Alvorlig for en soldat å innta en bygning. Israelske soldater går inn i hus med fare for eget, og på den måten skåne sivile liv.
Vegard forteller at han ble stilt til veggs på arbeidsplassen, ble spurt om hva det er med deg du banner ikke. Bekjente at han var kristen. Han får sine kollegaer til å stille han spørsmål og unngår dermed diskusjoner, men der er ikke alltid de liker svaret.
Sondre foreller at han har ikke opplevd motstand på arbeidsplassen slik han definerer motstand. Opplevde en gang at kameraten irettesatte kollegaer dersom de bante. Han forteller videre at han opplever at arbeidskamerat er enige med han, og er ikke alltid enig med media. Diskuterer gjerne Israel på arbeidsplassen og viser da gjerne til Norge som var i krig mot Tyskland, gjorde motstand. Det samme gjør Israel når det blir angrepet.
- Ble startet av ei tysk dame, Inge Buhs, som Jesus kalte til Israel som ung og nyfrelst.
- Det var ikke enkelt å komme som tysker til Israel og skulle hjelpe. Men hun vant tillit og fikk kjærlighet tilbake.
- Mange mennesker skrev til myndigheten og sa at hun var en av dem, og at de måtte gi henne statsborgerskap. I dag er Inge Israelsk statsborger.
- Vi i Hjerte for Israel er så takknemlig for at vi får sende volontører til Ner Yaakov. Det at vi kan få hjelpe disse historiske tidsvitnene som har opplevd så mye vondt, er et stort privilegium!
- Flere av de overlevende nærmer seg 100 år. Nå handler det om å gi dem best mulig liv den siste tiden som er igjen.
- Inge har mistet mange av de eldre den sist tiden. Mennesker som hun har kjent og hjulpet i opptil 40 år.
- I tillegg til hjelp og omsorg i dagliglivet så har Ner Yaakov også forsoningsmøter. Møtene er mellom tyske grupper som kommer på besøk og de eldre. De eldre får bringe videre sine historie så de ikke blir glemt!
- Noen ganger i året samles flere overlevende i Jerusalem og feiere de store høytidene. De kommer fra flere steder i Israel. Bestyrerparet vårt har flere ganger fått være med å hjelpe til under disse sammenkomstene
- En stor politienhet i Jerusalem har tatt de eldre under sine vinger. De kommer og er med på alle de store samlingen.
- Politimennene får høre historiene, så nå lever de videre i neste generasjoner i Israel.
Søndag 11. august Kl.1030: Nattverdsmøte
Birger Håvik ledet møtet med sikker hånd.
Det var en rekke personer og tjenester som måtte avtakkes. Denne utfordringen taklet møteleder på en glimrende måte. Nytt av året var arrangementet som ble kalt for «Barnas Israelstevne». Dette var ledet av Grace Henriksen, som sammen med sine. Deltakere ledet barnas stevne på en flott måte. Hun ble bedt om å ta barna og medarbeiderne med seg fram til plattformen. Forsamlingen responderte med en unison applaus.
Det var også på dette møtet forbønn for gislene.
Også i år ble det forrettet nattverdsmåltid. Denne gang ledet Jarle Sortland seremonien - og det gjorde han på «jødisk måte». Vi fikk også bønn på Hebraisk - en bønn som vi antar Jesus bad når han innstiftet nattverdsmåltidet. Dette ble en sterk stund hvor vi kjente Herrens mektige nærvær.
Avslutningsvis talte Jarle Sortland, formann for «Hjerte for Israel», Gud Ord. Hans tema var «For en tid som denne». Han minnet oss om historien om dronning Ester og Mordekai og supplerte med det prosjekt som vi er inne i når det gjelder arbeidet overfor Israel.
Vennene fra Skien ledet ann i lovsangen under møtet.
Møtet ble avsluttet med den Aronittiske velsignelse.