Artikler

Vi trenger snarest volontører til å jobbe blant Holocaust overlevende.

Artikkel skrevet av Jarle Sortland, leder Hjerte For Israel 15. februar 2022

Hjerte for Israel ønsker å trøste og velsigne Guds utvalgte folk. Vi har gjennom hardt arbeid i mange år jobbet for å gjøre livet enklere for pasientene på sykehusene Kfar Shaul og Eitanim samt for noen av innbyggerne i kommunen Mevaseret Ziyyon gjennom vårt sosiale arbeid. Grunnpilaren i vårt arbeid har hvert å ta ned frivillige / volontører som i 25 år nå har gjort en fantastisk jobb i vår tjeneste her ned i Israel. I vårt arbeid på sykehuset har vår hjelp gått til både jøder og arabere. I sosialarbeidet har vi hjulpet emigranter fra mange nasjoner. Vi har hatt norske volontører som snakker russisk og som har gjort en fantastisk jobb blant eldre russisktalende jøder. Ja tenk vi hadde dette sammenhengende i over 8 år, noe som vi trodde var helt umulig å få til. Det som var umulig for oss, det gjorde Gud.

Nå har vi fått en ny spennende utfordring, vi har inngått et samarbeid med en liten organisasjon som heter Ner Yaakov og som er drevet av en tysk dame som heter Inge Bush. Ner Yaakov driver et fantastisk arbeid blant Holocaust overlevende som bor her i Israel. Inge som startet denne organisasjonen for 35 år siden, har viet hele sitt voksne liv i tjeneste for Herren for å kunne gjøre noe godt for dette folket som hennes land og folk hadde vert så grusomme mot. Arbeidet til Ner Yaakov har også frivillige / volontører som sin grunnpilar og ved hjelp av volontører har organisasjonen kunne hjulpet mange med praktisk ting i deres hjem. Alt fra vasking, handling, følge til lege eller sykehus har stått på agendaen. I tillegg har organisasjonen et hus som blir som et samlingspunkt for de overlevende hvor de kan feire Herrens høytider i sammen. Huset blir også brukt til å gi Holocaust overlevende en liten ferie weekend, flere av dem bor spredt rundt om i Israel og mange har ikke besøkt Jerusalem. Så det å få komme opp til Ner Yaakov og slappe av i noen dager gjør underverk for mange.

På grunn av nye regler her i Israel klarer ikke Ner Yaakov med Inge i spissen å rekruttere volontører slik hun har gjort tidligere. Derfor har vi inngått en avtale med denne organisasjonen. Avtalen er ganske enkelt, vi skal prøve å rekruttere inntil 2 volontører fra Norge som kan hjelpe til i dette arbeidet blande Holocaust overlevende. Vi trenger derfor 2 volontører som kan tenke seg å hjelpe til i dette arbeidet. For at dette skal fungere så må dem som kommer snakke enten tysk, jiddisk eller russisk.

Dette kan virke som en umulig oppgave å finne noen i Norge som snakker som snakker disse språkene og som kan tenke seg å bli volontør. Jeg vil derfor oppfordre dere alle som leser dette om å være med å be om at vi kan lykkes med å finne gode volontører som kan bli til en velsignelse for Holocaust overlevende i Israel.Skriv inn tekst her