Shalom fra Løfteslandet. Riktig godt nytt år 2020 !!
av Ann-Helen Lindhjem

Nå starter vi opp på siste VÅR- etappe av jobben som bestyrere for Hjerte for Israel. Helt uvirkelig at 2 1/2 år har gått så fort.
Ett fantastisk arbeidsår ligger bak oss. Sammen med flotte, herlige folk i Volentør tjenesten. Takknemlig for gamle og nye bekjentskap.

I år falt datoene for Nasjonens store lysfest Hanukka og de kristnes Julehøytid på samme tid. Advents og Hanukka lys skinte om kapp for å markere ventetid, håp, seier og glede.

Første dag i Hanukkah tilbrakte vi sammen på HAYoVEL ‘s base på Har Bracha i Samaria. Vi plantet frukttrær og fikk omvisning på basen deres. Og dagen ble avsluttet med Hanukka fest med lystenning og middag på kvelden,

4 Volentører, vår eldste datter Caroline med ektemann, samt 2 gjester på huset var sammen med oss på Julaften. Det ble en hyggelig julekveld m kalkunmiddag, julesang, julegløgg, trekking av julepakke og lagkonkuranser. Vi avsluttet ikke kvelden før etter middnatt. Dessverre ble «planlagte» utfartsdager i romjula redusert da bilen streiket før høytiden satte inn. Heldigvis blir ny arbeidsbil utlevert i slutten av januar.

Anne-Linn og Lenny blir forsatt med oss inn i året 2020 i Volentør tjenesten for barnehager. I mars runder de 6 mnd i tjeneste for kommunen Mevasseret Zion. Videre ankommer Grete Marita og Monika for tjeneste på Sykehuset avd Kfar Shaul. Ekteparet Birger og Reidun skal bidra på Eitanim sammen med Kenneth. Anne-Lise kommer til Eldresentret Blomstein og Inger blir avløser på barnehage i februar.

Nytt på basen er at kommunen har hjulpet oss med å finne en frivillig til å lære oss hebraisk. En kveld i uka ankommer Bracha for å være sammen med oss. Damen kan virke «litt» streng så vi stiller parat opp med nypuggede gloser og setninger. Festlig kvelder med mye latter der nye lyder skal rulle fram fra halsen :)

Nå er det regn som preger værbildet i Israel. Og nasjonen er takknemlig for det. Men bortskjemte som vi har blitt, oppleves det ekstra godt når sola glimter til innimellom.

Julianne er tilbake på skolen. Vennskap, trening og leirer preger dagene hennes. I februar drar hun til Tyskland med klassen sin. Ett Samarbeid mellom skolene i Jerusalem og Tyskland. I 10 dager var den tyske klassen på besøk her i høst. Elevene ble innlosjert i hjemmene. Tabeta og Joylona. bodde hos oss. Flotte dager der nye gode vennskapsbånd ble knyttet. I skoleregi ble det også turer til Dødehavet, Masada og utfart til Nord. Tiberias, Kapernaum og Genesaret sjøen. Så pr dags dato har Julianne startet nedtelling til Tysklands turen sin :)

Vel, det var ett lite Hei fra oss på nyåret.

Vi Retter en Stor TAKK til dere hjemme i Norge som står med i Hjerte for Israel's arbeid. Takk for støtte, forbønn og omtanke!

Lindhjem's x 3